Ракетна атака на Україну: є вибухи у кількох областях та загиблі


Зранку 26 січня росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні.

Через ракетну загрозу в низці областей відбулися екстренні відключення електроенергії.

Вибухи лунали у Києві, Вінницькій та Одеській областях. Пошкоджено енергооб'єкти.

Зокрема, як повідомив в Телеграм мер Києва Віталій Кличко ракета влучила в нежитлову забудову в Голосіївському районі.

"Внаслідок влучення ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі зараз є інформація про одного загиблого та двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики", - розповів він.

 
 
Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що росіяни випустили по в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет.
"Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті! Проте небезпека повітряних ударів не минула. Перебувайте в укриттях до завершення тривоги", - Попко.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що внаслідок масованого ракетного удару є попадання та пошкодження кількох об'єктів енергетичної інфраструктури.

"Влада та енергетики роблять все можливе для ліквідації наслідків ворожого удару. Поки ворожі літаки все ще в повітрі, триває повітряна тривога, прошу мешканців області перебувати в укриттях до відбою!", - закликав голова Одеської ОВА.

 

Водночас голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що на Вінниччині є влучення ворожих ракет. 

"У Вінницькій області є попадання ворожих ракет. Постраждалих немає. Усі оперативні служби працюють на місці", - наголосив він.

 

Як повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пуски ракет здійснили близько шести Ту-95, попередньо з району Мурманської області РФ.

"Чекаємо більше 30 ракет, які вже в принципі почали з'являтися в різних областях, працює протиповітряна оборона. Були вибухи в кількох областях, у тому числі на Вінниччині... Ракети можуть летіти в різні області. Зокрема, бачимо, що більшу увагу ворог приділяє центру України", - зазначив він.

Нагадаємо, минулої ночі ворог застосував 24 ударних іранських дрони “Шахед-136”. Всі вони знищені Силами оборони України. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!