росія готує новий наступ. Він може розпочатися в лютому або березні — Bloomberg


Президент росії володимир путін готує наступ в Україні, який може розпочатися вже в лютому або березні. Він усе ще вірить, що росія зможе здобути перемогу, адже країна готова до втрат багатьох людей та має більше ресурсів.

Про це пише Broomberg, поспілкувавшись із низкою посадовців, радників та інших співрозмовників із цієї сфери. Серед них є й наближені до кремля люди, пише Громадське.

Як зазначає видання, росія хоче продемонструвати, що може повернути собі ініціативу навіть попри те, що втрачала її уже декілька місяців. Це може тиснути на Україну та її партнерів та спонукати Київ до перемир'я.

А втім, за словами співрозмовників Bloomberg, йдеться лише про тимчасове перемир'я, яке б залишило росії контроль над окупованими територіями. Це москві потрібно, щоб виграти час для відновлення своїх сил. Проте сподіватися, що Київ та його партнери підуть на таке перемир'я, — це невдала ідея, зазначає видання.

Також поки невідомо, чи має росія ресурси для нового великого наступу — навіть після мобілізації минулої осені додаткових 300 тисяч військових.

Bloomberg пише, що російський президент також готує країну до довготривалої війни. Зокрема, навесні у росії можуть провести нову хвилю мобілізації.

Американські посадовці сказали Bloomberg, що хоча партнери України нарощують постачання зброї, але важкі атаки росії на фронті, як-от під Бахмутом, виснажили українські сили та підірвали здатність Києва проводити наступальні операції в інших місцях.

Проте російські війська за останніх шість місяців захопили лише одне невелике місто, поплатившись величезними втратами. Водночас українські війська незмінно дивують союзників та спостерігачів своїми успіхами у боротьбі з окупантами, зазначає видання.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!