Ринок праці: в Івано-Франківській області найменше вакансій


Івано-Франківська область невелика, на її території проживає всього 3% населення України. При цьому у 57% жителів мають «сільську прописку», тому область ділиться на аграрну і промислову адміністративно-структурну одиницю.

Івано-Франківська область невелика, на її території проживає всього 3% населення України. При цьому у 57% жителів мають «сільську прописку», тому область ділиться на аграрну і промислову адміністративно-структурну одиницю.

Найбільше робочої сили задіяно в курортно-туристичних зонах - це Галич, Яремче, Татарів, Косів та ТК "Буковель". Важливо відзначити, що за кількістю вільних вакансій Івано-Франківська область знаходиться на останньому місці серед усіх областей України.

За деякими даними, 15 % працездатного населення цієї області відноситься до безробітних. Аналізуючи дані з сайту rabota.ua, видно, що на даний момент в Івано-Франківській області 182 вакантні посади.

По галузях діяльності вони розподіляються таким чином: 23 % - потрібні менеджери з продажу і клієнт - менеджери. 22 % вільних вакансій відноситься до продажів . 15 % - це робота для студентів без досвіду роботи. 14 % - робота пов'язана з банками та інвестиціями . 8 % - робота в гостинцах , кафе і ресторанах. 7 % - охорона здоров'я і фармацевтика. 6 % - водії , кур'єри і адміністративний персонал. Інша частина вакансій відноситься до охорони , закупівель , будівництва та до сервісного обслуговування автомобілів.

Зі статистики видно , що роботу можна знайти , маючи навіть самі мінімальні навички.