СБУ ідентифікувала ще одного бойовика, який воює на боці загарбників


Служба безпеки України встановила особу бойовика, який воює у складі незаконних збройних формувань у Херсонській області.

Уродженець Харцизька 1985 року народження мешкав та працював у Маріуполі. Перед початком повномасштабного вторгнення виїхав на непідконтрольну українському уряду територію. Там добровільно приєднався до незаконних збройних формувань т. зв. «ДНР», інформує СБУ.

Бойовик проходять службу у 113 полку мобілізаційного резерву т. зв. «першого армійського корпусу народної міліції ДНР». У складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону бойовик неодноразово брав участь у бойових зіткненнях із силами оборони України.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні державної зради, а саме, у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, вчиненому в умовах воєнного стану.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України на громадянина України очікує позбавлення волі на строк від 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Крім того, йому повідомлено про підозру за такими статтями КК України:

ч. 7 ст. 111-1, добровільна участь у незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованих територіях чи в збройних формуваннях держави-агресора чи надання допомоги таким формуванням у веденні бойових дій проти ЗСУ;

ч. 1 ст. 258-3, участь у терористичній організації;

ч. 2 ст. 260 КК України, участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Документування протиправної діяльності здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!