СБУ знайшла в одного з керівників "Укрзалізниці" 1 200 000 гривень в холодильнику


Співробітники СБУ викрили посадовців «Укрзалізниці» в організації корупційної схеми у сфері контейнерних перевезень. За версією слідства, учасники «бізнесу» привласнили понад 4 млн гривень.

Як йдеться в повідомленні на сайті СБУ, оперативники встановили, що посадовці штучно створили для однієї із філій «Укрзалізниці» завідомо невигідні умови для курсування регулярних контейнерних поїздів.

Це призвело до необхідності залучити для пошуку клієнтів приватні комерційні структури. У подальшому такі послуги почала надавати підконтрольна організаторам схеми структура. Вона фактично монополізувала цей сегмент ринку.

«Співробітники СБ України, у межах розпочатого кримінального провадження, задокументували виведення у тінь через рахунки фірм з ознаками фіктивності понад 4 мільйони гривень. Гроші були привласнені організаторами та учасниками протиправної схеми», - йдеться в повідомленні.

В Києві та Одесі відбулись обшуки. Правоохоронці знайшли у приміщеннях УЗ та офісі комерційної структури оригінали печаток компаній із ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, документацію та матеріали листування фігурантів. Вилучено понад 1,2 мільйона гривень, на які судом накладено арешт.

На фото з місця подій можна бачити, що готівку тримали в холодильнику, у зеленій коробці.

Ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів) КК України.

Операція проводилась спільно зі слідчими Офісу великих платників податків ДФС під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!