Що нам коштує будинок побудувати? Івано-Франківщина вибивається в національні лідери


В цілому в 2013 році в Україні спостерігається скорочення темпів будівництва, причому знижують обороти навіть такі традиційні лідери, як Київ і Донецька область. Як відзначають експерти, багато в чому це пов'язано з переходом уряду на програму державно-приватного партнерства, так само як і з низькою купівельною спроможністю населення.

Якщо ж влада реалізує свої ідеї у механізмі ДПП, то обсяги робіт у будівельній галузі значно збільшаться , так само як і піднімуться темпи виробництва будівельних матеріалів, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua .

За 11 місяців 2013 будівництво житлових будівель в Україні зросло на 8,3 % порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомляє Державна служба статистики України .

За даними Держстату, в цілому в січні - листопада 2013 р. підприємствами України виконано будівельних робіт на суму 51,4 ​​млрд. грн , що на 14,6 % менше, ніж за відповідний період минулого року.

Зокрема, будівництво нежитлових будівель за 11 місяців 2013 року по порівнянні з аналогічним періодом минулого року знизилося на 17,2% , інженерних споруд - на 19 % , зазначає Укрінформ .

Нове будівництво, реконструкція і технічне переозброєння склали 81,8 % від загального обсягу вироблених будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти - 10,9 % і 7,3 % відповідно.

У Києві з початку року виконано 20,9 % від загального обсягу робіт - на 10730000000 грн ( -19,3 % до січня-листопада 2012 р.) , в Донецькій області виконано будівельних робіт на 6540000000 грн ( - 27,5 %) , у Дніпропетровській області - на 4,33 млрд грн (-7,6 %).
Зростання обсягів будівельних робіт порівняно з січнем- листопадом минулого року зафіксовано в Івано -Франківській ( +19,2 %) , Черкаській ( +19,1 %) , Херсонській ( +15 %) , Одеській ( +1,3 %) областях , Севастополі ( +11,2 %) та Республіці Крим (+0,9 %).
Відзначимо , що будівельна галузь готова до євроінтеграції , а в ЖКГ та сфері регіонального розвитку продовжуються реформи , адже українська економіка має бути конкурентоспроможною і здатною протистояти економічному тиску , заявив заступник міністра регіонального розвитку , будівництва та житлово -комунального господарства Дмитро Ісаєнко , повідомили в прес- службі Мінрегіону.

Як повідомляв Inpress.ua, Україна планує ввести в експлуатацію 22 підприємства з виробництва будматеріалів до кінця року і вийти на самозабезпечення такою продукцією .

Про це повідомив прес -службі КМУ міністр регіонального розвитку , будівництва та житлово -комунального господарства України Геннадій Темник .

Як повідомив Геннадій Темник, в секторі житлового будівництва за дев'ять місяців всього виконано робіт на 7 млрд грн , що на 7,2 % більше , ніж за аналогічний період минулого року.

Відзначимо, що в нинішньому році в Україні спостерігається скорочення темпів будівництва. Багато в чому це пов'язано з переходом уряду на програму державно -приватного партнерства. Передбачається відновлення інфраструктури спільно з підприємницькими та інвесторськими фінансовими засобами . Успіх цього підприємства істотно збільшить обсяги робіт у будівельній галузі та заодно підніме темпи виробництва будівельних матеріалів.

За даними Держстату України , до 1,4 млн тонн , або на 6,4 % , зросло виробництво бетону в країні в серпні 2013 року по порівнянні з серпнем 2012 року. При цьому виробництво бетону в липні 2013 року , порівняно з відповідним періодом минулого року , збільшилась на 5,7%.

А для участі в житлових програмах відібрано 447 житлових будинків , з яких вже введені в експлуатацію 152 . У рамках держпрограм в Україні розпочато будівництво дев'яти житлових мікрорайонів. У загальній складності в Україні підготовлено 43 земельних ділянки для будівництва 194 житлових будинків площею 1240000 кв. м. Це дозволить забезпечити доступним житлом близько 22 тис. сімей.