Рада проголосувала в цілому за законопроект про посилення штрафів за порушення мобілізації


Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративні правопорушення за порушення мобілізації.

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко, пише Громадське.

Так, за законопроєкт №10379 проголосували 256 депутатів з усіх фракцій.

Проєкт закону збільшує строки адміністративної відповідальності та адміністративного затримання та вводить кримінальну відповідальність за відмову від медичного огляду під час мобілізації.

Крім того, законопроект пропонує збільшити розміри штрафів і тривалість адміністративного затримання, яке досягатиме 3 років.

Сума штрафів за порушення мобілізації становить від 8500 гривень до 204 тисяч гривень. Раніше вони становили від 510 гривень до 8500 гривень. Оскільки суми штрафів можуть бути занадто великими для громадян, то їхні рахунки можуть блокувати, а майно арештувати. Також порушників зможуть затримувати на термін до трьох діб.

Геращенко розповіла, що тепер санкції за порушення військового обліку жорсткіші, ніж за деякі військові правопорушення, зокрема за дезертирство. Утім, каже вона, до другого читання деякі статі було пом’якшено, зокрема щодо адміністративних стягнень.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!