Світло може зникнути на добу навіть там, де зараз не виключають - Марцінків


Вчора через ракетний терор дуже сильно постраждала енергетична система України.

Через це на Прикарпатті запровадили одразу три графіки вимкнень світла. Як пояснив під час етеру на радіо "Західний полюс" міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, оскільки в нас єдина енергосистема, то Франківщина дуже відчуває ракетні удари по інших областях, інформує Бліц-Інфо.

"Щоб збалансувати систему збільшились інтервали відключень, є аварійні відключення. Графіки не дотримуються, адже Україна по суті є в ручному режимі заживлення електроенергією. Франківськ не постраждав так, як сусідні Львів, Тернопіль, Хмельницький чи Вінниця, але ми - кожним ракетним ударом відчуваємо погіршення ситуації. На щастя поки що це не критично, але не знаємо, що буде завтра. Тому закликаю бути готовими, що при певних обставинах світло може зникнути на добу навіть там де заживлена критична інфраструктура і зараз не виключається. Ситуація погіршується і треба готуватися",- переконаний мер.

За словами Марцінківа, якщо світла чи тепла немає, люди можуть погрітися і зарядитися в Пунктах незламності, які розгорнули у Франківську та області.

"Як пояснюють енергетики, щоб відновити повністю знищену енергосистему доведеться на 7 діб відключити всі електростанції. Відповідно не буде світла, тепла і води. Молимося, щоб до цього сценарію не дійшло, але треба готуватися",- закликає мер.

Також міський голова наголосив, що у разі критичної ситуації з водопостачанням, надзвичайники будуть відкривати гідранти, щоб люди могли набрати воду. Також є перелік колонок. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!