У Британії шукають волонтерів, готових заразитись коронавірусною інфекцією за 4,5 тисячі доларів


У Лондоні вчені шукають волонтерів, які готові заразитися коронавірусною інфекцією й, таким чином, допомогти в розробці вакцини.

За це охочим пропонують оплату в розмірі 3,5 тисячі фунтів (4,5 тисячі доларів), пише DailyMail

Повідомляється, що компанія Hvivo, якій належить британський інноваційний центр Queen Mary BioEnterprises, створить групу з 24 добровольців. Учасників заразять штамами вірусу 0C43 і 229E, які викликають легкі респіраторні симптоми. Їх вважають менш небезпечними за Covid-19. 

Волонтерів помістять на двотижневий карантин: протягом цього терміну їх планують повністю вилікувати від недуги. Учені вважають, що вакцина, яка зможе побороти ці штами, переможе коронавірус.

Зазначається, що учасники експерименту отримають оплату в разі повного проходження карантину, дотримання спеціальної дієти та цілковитої відсутності контактів з будь-ким зі своїх знайомих. Їм також заборонять виконувати фізичні вправи. 

Цей експеримент є частиною всесвітньої гонки за два мільярди доларів, які обіцяють надати в обмін на вакцину від небезпечного вірусу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), понад 20 вакцин проти Covid-19 нині перебувають на етапі розробки.

Hvivo оголосила про свої плани після третьої смерті від Covid-19 на території країни. Їхній експеримент привернув увагу китайських фармацевтичних фірм, які будуть вкладати гроші в дослідження.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: