У Калуші влада викупить приватні городи, аби розширити кладовище


29 вересня Калуська міська рада прийняла рішення «Про викуп земельних ділянок для суспільних потреб».

Відтак розпочалася процедура викупу для суспільних потреб дев’яти земельних ділянок для індивідуального садівництва площею від 508 до 639 квадратних метрів. Загальна площа земельних ділянок, які планують викупити, — близько 0,5 га, інформують "Вікна".

Як зазначено у рішенні, власників мають письмово повідомити про викуп їхніх земельних ділянок. Далі з ними мають провести переговори щодо викупної ціни, строків та інших умов викупу. Ціну викупу має затвердити Калуська міська рада. Також має бути проведено експертну грошову оцінку земельних ділянок.

"У разі досягнення згоди щодо викупу земельних ділянок сторонам укласти договір купівлі-продажу або інший правочин, що передбачає передачу права власності", — зазначено в рішенні.

Земельні ділянки, які має намір викупити міська рада, розташовані у житловому масиві "Височанка". Їхнім коштом мають намір розширити міське кладовище. Раніше через брак місця для поховання на кладовищі міська рада розробила проєкт детального планування території для його розширення на загальну площу близько 3,35 га.

Тоді йшлося про те, що територія, на яку розробили ПДП, використовують жителі Калуша як садові ділянки, на яких вирощуються сільськогосподарські культури для власних потреб. Також повідомляли про плани викупити ці території для можливості розширення кладовища.

Як зазначено в ПДП, територія наявного кладовища становить близько 14 га. На території, на яку кладовище планують розширити, знаходяться земельні ділянки приватної власності, які використовуються для садівництва, а більшу її частину (понад 2 га) займають вільні земельні ділянки, які використовуються для садівництва, проте правовстановлюючих документів на них немає.

На початку цього року Калуська міська рада виділила для розширення кладовища близько 1,3 га землі. Як повідомив у коментарі "Вікнам" начальник управління земельних відносин Калуської міської ради Володимир Мельник, це рішення розв'язало проблему тимчасово: близько половини площі вже зайняті похованнями і є нагальна потреба у подальшому збільшенні площі кладовища.

Загалом це перше рішення про викуп приватних земельних ділянок для суспільних потреб у Калуші. Раніше подібних рішень міська рада не приймала.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!