У прикарпатському заповіднику закликали селян бути обережними через ведмедя (ФОТО)


На території природного заповідника "Горгани" помітили сліди бурого ведмедя. Через це мешканців прилеглих сіл просять бути обережними.

Про це повідомили на facebook-сторінці парку.

"Увага, друзі! На території нашого заповідника зафіксовані сліди бурого ведмедя! Це захоплююча новина, яка свідчить про різноманіття нашої дикої природи та наявність цих прекрасних створінь в нашому регіоні. Прохання до всіх мешканців прилеглих до заповідника сіл бути обережними та уважними при перебуванні на відкритих просторах, особливо у лісових місцевостях. Давайте разом допоможемо зберегти спокій і гармонію в нашому довкіллі, залишаючи йому мир та спокій для всіх його мешканців. Дякуємо за розуміння та співпрацю!", - йдеться у повідомленні.

 

Природний заповідник «Ґорґани» з офісом у місті Надвірній - розташований на висоті від 700 до 1755 метрів над рівнем моря, в районі Довбушанських Ґорґан – найбільш недоступної високогірної кам'янистої частини Українських Карпат. Загальна площа перевищує 5344 гектари. Найвищі вершини тут – Довбушанка (1754) та Ведмежик (1736). В заповіднику беруть свій початок численні гірські потоки: Черник, Джурджинець, Сітний, Зубрівка, Пікун, які є притоками річки Бистриці Надвірнянської. На південь від заповідника простягаються Свидовецький та Чорногірський хребти.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!