В Болехові після трьох місяців депутати таки зібралися на сесію, але бюджету досі немає


Сьогодні, 19 березня з третьої спроби відбулося позачергове 40 пленарне засідання Болехівської міської ради.

Участь у засіданні взяли 24 депутати із 26 обраних, а також керівники управлінь, відділів виконавчого комітету, старости та громадськість, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на Болехівську міську раду. 

За пропозицією депутатів з проєкту порядку денного виключили 23 питання, що стосувалися звітів про виконання міських цільових програм, здійснення державної регуляторної політики, затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Болехівської територіальної громади на 2024 рік, діяльності Болехівської центральної міської лікарні, припинення повноважень двох депутатів міської ради, звітів старост старостинських округів тощо.

Найперше міські обранці розглянули проєкт бюджету Болехівської міської територіальної громади на 2024 рік. Цей проєкт рішення був винесений на розгляд депутатів не вперше, однак і цього разу не був підтриманий.

"За" проголосували тільки 12 депутатів.

Немає опису.

Депутати пропонували зміни до проєкту бюджету громади, які суперечили чинному законодавству, тож у підсумку вони не були враховані.

"Проєкт бюджету громади збалансований відповідно до чинного законодавства та потреб, загальні очікувані доходи дорівнюють запланованим витратам. Його обговорили з громадськістю, розглянули та погодили на засіданні бюджетної комісії, схвалили на засіданні виконавчого комітету. Крім цього, згідно зі статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» формування проекту місцевого бюджету належить до відання виконавчих органів. Натомість Закон «Про статус депутатів місцевих рад» не містить повноважень депутата щодо формування проекту рішення про міський бюджет. А іншого нормативного акта, який би дозволяв депутатам місцевої ради змінювати показники в рішенні про місцевий бюджет, не існує», - зазначила начальниця фінансового управління виконавчого комітету Наталія Дуб.

Не затвердив депутатський корпус також і звіт про виконання бюджету Болехівської міської територіальної громади за 2023 рік. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!