В Бурштині рецидивіст викрав з підвалу багатоповерхівки інструментів на 20 тисяч


Судимий за майнові злочини мешканець Бурштина, вчинив чергову крадіжку.

Чоловік обікрав підвальне приміщення багатоповерхового будинку. Фігуранта викрав майна на суму понад 20 тисяч гривень. Його оперативники розшукали та затримали в процесуальному порядку.

За допомогою до поліцейських звернувся мешканець Бурштинської територіальної громади. Чоловік повідомив, що з підвального приміщення багатоповерхівки, де проживає заявник, викрадено близько десятка електроінструментів. На місці вчинення злочину правоохоронці з'ясували, що злодій пошкодив навісний замок, проник в середину приміщення та скоїв крадіжку.

Завдяки оперативній роботі галицьких поліцейських 50-річного фігуранта затримали вже за декілька годин в Бурштині. Під час слідчих дій поліцейські знайшли також схованку, де злодій зберігав викрадене майно. Електроінструменти вилучені та невдовзі будуть повернуті потерпілому.

Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу України. Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Йому повідомлено про підозру, невдовзі суд обере запобіжний захід.

Нагадуємо, що законодавством посилено відповідальність за вчинення майнових злочинів. Будь-які крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, прирівнюються до тяжких злочинів. За це передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!