В Івано-Франківську судитимуть проросійського інтернет-агітатора


Слідчі СБУ передали до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо проросійського інтернет-агітатора з Івано-Франківська. СБУ затримала шанувальника рф у липні, коли він зібрався виїжджати на окуповану територію.

Про це "Бліц-Інфо" розповіли у пресслужбі обласного управління СБУ

Обвинувачений – місцевий житель 1959 року народження, уродженець однієї з центральноазійських країн, виріс та мешкав у Івано-Франківську. 

Проросійський агітатор активно поширював антиукраїнський контент у соцмережах. Він розміщував дописи на підтримку окупації України, виправдовував обстріли українських міст, вихваляв російську армію та міжнародних військових злочинців путіна, шойгу і кадирова.

Зловмисник мріяв про російський «парад у Києві на 9 травня», глумився зі Збройних сил України та українського народу. Він ділився цитатами зі зневажливими висловлюваннями про європейських і американських партнерів України, насміхався з євроінтеграційних прагнень нашої держави.

За даними СБУ, агітатор мав намір виїхати на непідконтрольну територію, де планував очікувати на окупацію заходу України. Для цього придбав квиток до міста поблизу району бойових дій. Після приходу російських військ збирався повернутися до Івано-Франківська.

Слідчі СБУ висунули фігуранту обвинувачення у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників.

За такі дії йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої, передбачене ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу. Фігурант затриманий та перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!