В селі на Калущині добудують водогін


Проблема з водою у селі Вістова Калуської громади турбує людей вже не перший рік.

Насамперед така ситуація пов’язана з геологічними особливостями місцевості. Власне це стало приводом для амбітного плану, яке втілювала колишня сільська рада – поетапного будівництва системи централізованого водопостачання. Разом з мешканцями села зробили багато: побудували насосну, проклали дві черги водопроводу.

Однак, на сьогодні близько 80 відсотків домогосподарств гостро відчувають брак води. І люди, вимушені цю проблему вирішувати різними шляхами – хто викопує по декілька криниць на подвір’ї, хто замовляє привізну питну воду, за яку платять чималі гроші (зі слів селян – 400 грн за двокубовий тракторний причіп). Про це написав міський голова Калуша Андрій Найда.

"Ці всі питання обговорювали нині на окремій нараді. Як результат – визначили конкретний план заходів, кінцева мета яких – забезпечити людей Вістови водою. Перш за все – це вироблення технічної документації на будівництво третьої черги водогону. Тут теж є багато складових – топографічна зйомка, укладення з людьми договорів сервітуту (розраховуємо на активну співпрацю), проект детального планування. Після цього можна буде приступати безпосередньо до будівництва. І хоча все це потребує значного часового та матеріального ресурсу, прийняли рішення розпочинати необхідну роботу невідкладно. А щоб полегшити людям отримання води вже сьогодні – нашим комунальним підприємством «Калуська енергетична компанія» запропоновано розпочати відпуск питної води безпосередньо на насосній станції за діючим для населення тарифом 13,3 грн за 1 м3. Для цього підприємство встановить лічильник, а оплату за відібрану воду нараховуватиме щомісяця за укладеним відповідним договором",- анонсував мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!