Як зміниться курс Євро в Україні та світі у 2023 році


Прогнози аналітиків щодо зміни ситуації з курсом Євро щодо української валюти, як дізнатися актуальний курс за допомогою конвертера валют

За курсом євро стежать багато мешканців України, оскільки останнім часом він втрачає позиції щодо інших світових валют. Більшість експертів впевнені, що найближчі роки будуть непростими для ЄС, тому їм доведеться фундаментально розбудовувати економіку через зміну політичної ситуації. Ризик рецесії в Європі підвищується через такі високі інфляції та слабкість євро. Зниження зростання європейської економіки, напевно, буде довготривалим.

Що чекати від євро у 2023 році

Найімовірніше наступного року європейська валюта продовжить слабшати. Цього не вдасться уникнути, якщо економіка країн ЄС перебуває на межі рецесії. Практично весь світовий капітал зараз прямує до США, сподіваючись, що там йому вдасться знайти тиху гавань.

До основних факторів, здатних вплинути на зниження курсу євро, належать:

  • У Європі ж намічається глобальна енергокриза, яка не може завершитися швидко.
  • Європейцям зараз треба знайти нового постачальника енергоносіїв.
  • У Німеччині планується будівництво терміналів ЗПГ, але завершити його можна буде лише у другій половині 2023 року.

Ця ситуація призводить до виникнення ризиків тривалої стагфляції. До того ж, імпортувати товари до Європи стає все складніше, а попит на європейський експорт стрімко падає.

Усі перелічені чинники найімовірніше призведуть до зниження курсу євро. Стежити за тим, як відбуватимуться зміни, можна за допомогою зручного конвертора валют https://meta.ua/finance/kurs/converter/uah-eur/. Сервіс зручний як для аналітиків, так і для пересічних користувачів.

З чим пов'язані негативні прогнози

Експерти припускають, що до середини 2023 року ВВП Єврозони опуститься ще на 3%. У зимовий період через енергетичну кризу може спостерігатися різкіший спад. Для цього є всі умови, які негативно впливають на курс євро.

Зіткнутися з рецесією наступного року може не лише Євросоюз, а й уся світова економіка. Центробанки реалізовуватимуть жорстку політику, але для стримування інфляції цього буде недостатньо. Однак шкоди для зростання економіки вона, швидше за все, завдасть. Найближчими місяцями курс Євро точно не повернеться до докризових значень, а й надалі програватиме американській валюті.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!