З Івано-Франківщини депортують трьох іноземців-нелегалів


Упродовж цього тижня працівники міграційної служби в Івано-Франківській області виявили 3 іноземних громадян, які не мали законних підстав перебувати в Україні.

Зокрема, йдеться про 47-річного громадянина Республіки Судан, який свого часу навчався у виші в Харкові, але після завершення навчання у визначений законодавством термін не виїхав з України, натомість мігрував зі східних теренів нашої країни на Прикарпаття. Щодо іноземця ухвалено рішення про примусове повернення з України у країну походження або в треті країни, а також повідомлено про заборону відвідувати Україну упродовж найближчих трьох років. Про це повідомляє Міграційна служба Івано-Франківської області.

Такі ж наслідки вчиненого правопорушення мала й 24-річна громадянка Туркменістану. Після перевірки документів працівники міграційної служби з’ясували, що дівчина порушила умови візового режиму, тобто своєчасно не виїхала з України після закінчення терміну дії візи. Іноземна громадянка сплатила штраф і нехайно покинула територію України.

Тим часом аналогічне рішення про примусове повернення з України ухвалено щодо громадянки Нідерландів. Іноземка має сплатити штраф за порушення правил перебування в Україні і в червні виїхати за кордон.

З початку року в Івано-Франківській області складено понад 130 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами порушень іноземцями правил перебування в Україні, а також до відповідальності притягуються деякі громадяни України за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців. Правопорушники сплатили штрафів до державної казни на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!