За січень-листопад від івано-франгківських платників надійшло до бюджету більше 1,1 млрд. грн.


Зокрема, за цей період до державного бюджету ними сплачено 618 млн.грн., до місцевого – 498 млн.грн.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження до місцевого бюджету зросли більш як на 29 млн.грн. Це є свідченням підвищення довіри бізнесу і громадян до Міністерства доходів і зборів України. Вони дають підстави говорити, що проведена в Україні рік тому реформа з інтеграції податкової і митної служб себе виправдала. Про це повідомив журналістам під час прес-конференції начальник ДПІ у м. Івано- Ф раківську ГУ Міндоходів Дмитро Романюк.

Він зазначив, що з запровадженням Міндоходів нових електронних сервісів для платників податків підвищилась якість їх обслуговування. Зокрема, завдяки «електронному звітуванню» зменшився час на виконання бізнесом податкових зобов’язань. Дмитро Романюк також нагадав, що у цьому році міндоходівці розпочали адміністрування єдиного соціального внеску.

Працівниками міської ДПІ було проведено всю необхідну організаційну та технічну підготовку для того, щоб цей процес пройшов максимально комфортно для платників.

Як результат, більше 5 тисяч звітів були подані страхувальниками вчасно, збір збільшився в середньому на 10% порівняно з минулим роком. За два місяці кількість платників ЄСВ, що звітують он-лайн, зросла з 35% до 85%.

Дмитро Романюк запевнив, що колектив Івано-франківської ДПІ налаштований і надалі покращувати обслуговування платників податків з метою забезпечення високого рівня добровільної та своєчасної сплати податків до бюджету.