Забудівник скверу на «Пасічній» в Івано-Франківську прогнозує мешканцям посмішки на обличчі


Вже кілька місяців у Івано-Франківську в мікрорайоні Пасічна продовжується будівельний конфлікт між мешканцями району та компаніями-забудовникками ТОВ «Гільдія» і «Енергобуд».

Біля будинків, в зоні де знаходяться зелені насадження, забудовник хоче зрізати дерева та побудувати багатоповерхівку, але мешканці неодноразово виступали проти таких дій.

Минулої п’ятниці у міського голови Віктора Анушкевичуса відбулось засідання, на якому мешканці мікрорайону запропонували надати даній ділянці статус скверу і передати її на баланс міста.

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив поцікавитись у керівника компанії «Гільдія» Ігора Возного, чи готовий він йти на компроміси із мешканцями сусідніх будинків.

"Так, звісно я готовий йти на компроміс із мешканцями. Адже у них також є право на голос. Вони хотіли, щоб я із семи запланованих корпусів збудував тільки чотири. В цю п’ятницю має відбутись чергове засідання комісії. Я думаю з нього вийдуть усі задоволені і з посмішкою на обличчі", - наголосив пан Ігор.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» один із членів ініціативної групи Роман Островський, мешканці проти будь-якої забудови в зоні зелених насаджень.

Проте, активісти згідні на те, щоб ці будинки були збудовані на території теперішньої дорожньої розв’язки, де знаходиться поворот на місто Галич. А сам поворот перенесуть вище.

 

До теми:

Будівельний конфлікт на Галицькій, 126 в Івано-Франківську: Депутати ВР зобов'язали прокуратуру розібратись у ситуації

 Скандальна забудова скверу на Пасічній в Івано-Франківську: Мешканці облаштували дитячий майданчик, а нардеп – «приймальню»