Аж до мільйона: Газовики виставляють франківцям шалені суми за заміну мереж


Газовики виставляють іванофранківцям дуже великі суми за заміну мереж для встановлення індивідуального опалення. Ціна питання - від 200 тисяч до мільйона 100 тисяч за заміну труб у будинку.

Про це під час оперативної наради повідомив заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Гайда.

За словами Гайди, цього року потрібно відключити від котельні на вулиці Індустріальній понад три сотні об'єктів: 157 житлових будинків, 137 бюджетних установ та 127 інших споживачів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Гостро стоїть питання відключення споживачів від цієї котельні. Чому виникають проблеми? Бо свого часу напрямок "Арматурний завод" був найбільш навантажений. За останні кілька років теплове навантаження тут зменшилося на третину. Труби експлуатуються понад 40 років і вони зношені, тож цього року там було понад десять аварій і ми зупиняли подачу тепла. Робота цієї котельні дуже збиткова. На сьогодні розроблені два напрямки перепідключення і відключення споживачів. 26 будинків вже отримали дозволи на встановлення індивідуального опалення. Ми розуміємо, що газовики людям виставляють дуже великі кошти за заміну зовнішніх мереж і заміну стояків від 200 тисяч до 1 мільйона 100 тисяч по будинку.Тому ми розробили план поетапного перепідключення де ми плануємо залучити наші котельні ТКЕ на Коновальця 132 та Матейки 34. В нас є 6 будинків, які цього року треба обов'язково відключити. З ними будуть проведені додаткові збори. Це будинки на вулиці: Коновальця 188, 88А 136Д, 149Д, вул. С. Бандери 69А та 62, корп.1. Там немає фізичної можливості перепідключити до інших джерел, тож вони залишаться без тепла",- каже заступник.

Своєю чергою міський голова доручив тримати на контролі це питання і вирішити його протягом літа. Мовляв, восени вже буде пізно. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!