Депутат Івано-Франківської облради Манолій Піцуряк: Мені стає страшно


Депутати обласної ради хочуть на сесії обговорити обшук квартири Олександра Сича.

12 жовтня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань законності та правопорядку Івано-Франківської обласної ради щодо обшуку у квартирі екс-голови обласної ради Олександра Сича, пише Галицький кореспондент.

Нагадаємо, сьогодні у квартирі Олександра Сича правоохоронці проводили обшук. Як виявилось, згідно ухвали Печерського суду щодо справи, відкритої ще при режимі Януковича 20 січня 2014 року. Пізніше Сич заявив, що вважає це спробою психологічного тиском на “Свободу”.

“Я побачив у цьому політичне переслідування. Це 37-й рік, друзі. Все на війну списувати не можна”, – заявив депутат обласної ради і голова франкції “Свобода” Василь Попович.

Слова однопартійця підтримав і депутат Манолій Піцуряк.

“Я пам’ятаю багато. Але дивлюсь на те, що зараз твориться і мені стає страшно. Бандит Янукович собі такого не дозволяв. Ми повалювали той режим, а тепер ми хіба злочинці?”, – обурюється Піцуряк.

Представник обласного прокурора зазначив: “Прокуратура області не розслідує це кримінальне провадження, тому коментувати його ми не можемо”.

Зрештою, комісія ухвалила винести проект рішення Івано-Франківської обласної ради на найближче пленарне засідання, яке відбудеться 16 жовтня. Тоді планується заслухати очільників силових структур Прикарпаття стосовно сьогоднішнього обшуку, звернутися до центральної влади та висловити своє занепокоєння, а саме звернення опублікувати у комунальній газеті.

До теми: Міністр МВС Аваков подарував екс-віце-прем’єру Сичу незареєстровану зброю?