Комплект для ремонту шин: чи варто його мати і що до нього входить


Ситуації, коли шини виходять із ладу у процесі руху автомобіля, виникають досить часто. Причиною може стати будь-який з численних факторів - наїзд на гострий предмет або край ями, фізичне зношування самої покришки, виробничий дефект боковини або протектора, сильний удар при зіткненні. У будь-якому випадку, коли продовжувати їзду неможливо, водієві потрібно ухвалити рішення: ремонтувати зіпсоване колесо або застосувати запаску.

Звичайно, більш надійним виглядає застосування запасного колеса. Автомобіль придатний для використання без будь-яких обмежень. Проте іноді й у разі виникають труднощі. Наприклад, якщо водій не стежив за станом запаски, і вона суттєво відрізняється від решти трьох коліс за рівнем зношування. Різниця буде помітною. Це виявиться у погіршенні керованості, а отже, виникне загроза безпеці та комфорту. Рішення полягає в тому, щоб при покупці нового комплекту гуми в інтернет-магазині INFOSHINA одразу вибрати п'ять коліс замість чотирьох. Під час використання покришки потрібно переставляти місцями, монтуючи запаску на відповідну позицію. Так усі колеса матимуть однакове зношування.

Крім того, нерідкі випадки, коли автомобіліст забуває поміняти запасне колесо при сезонній зміні шин. Таким чином, взимку у його багажнику виявляється літня гума чи навпаки. Застосування таких автошин справді дуже небезпечне.

Є ще один малопопулярний варіант – замість повноцінного запасного колеса возити із собою універсальну докатку. Однак, коли її доведеться застосувати, водій буде сильно обмежений у діях. Він виграє буквально одну поїздку до шиномонтажу на швидкості не більше 80 км/год.

У світлі зазначених обставин використання ремкомплекту видається одним із найкращих способів вирішення проблеми. Підібравши правильне наповнення, автомобіліст може усунути прокол або поріз за короткий час і повернутися до своєї подорожі. Відремонтувати покришку набагато простіше і швидше, ніж міняти колесо. Не потрібний домкрат чи фізична сила, а руки залишаються чистими. Щоправда, цей метод спрацює лише з невеликими ушкодженнями. Якщо поріз чи розрив має велику площу, то коліс доведеться замінити.

Як працює набір для ремонту шин

Ремкомплект повинен бути орієнтований на транспортний засіб, для ремонту якого призначений.

Розрізняють набори для камерних та безкамерних шин. Вони можуть включати компресори та піну або клей та бутилову мотузку.

Немає опису.

Найчастіше автолюбителі обирають комплекти, що містять компресор та піну. При використанні пристрою його потрібно буде підключити до електросистеми транспортного засобу. Компресор, герметик та колесо слід з'єднати послідовно та увімкнути прилад. Фактично, водій може зробити всю операцію за лічені хвилини.

У деяких комплектах до складу входять додаткові пристрої та автокосметика. Наприклад, досить потрібні набори із засобами для чищення шин. Це дозволить прибрати піну, що проникла на зовнішній бік колеса.

Найпростіший набір для ремонту шин складається лише з одного предмета – спрею з герметиком. Для його застосування не потрібний компресор, достатньо скористатися спеціальною трубкою, яка йде в комплекті. Вона накручується на клапан, потім піна виливається з балончика всередину покришки. Протягом короткого часу піна збільшиться в обсязі та заповнить собою внутрішній простір колеса. Якщо водієві довелося скористатися даним методом ремонту, йому варто якнайшвидше вирушити в ремонтну майстерню. Експерти попереджають, що за негативних температур герметик може застигнути і не спрацювати так ефективно, як очікується.

Для ремонту безкамерних шин застосовується комплект, що містить різак, шило, бутиловий шнур і клей для латки. Ремонт, виконаний за допомогою цього набору також вважається тимчасовим. Покришки не повинні використовуватися довго. В ідеальному варіанті їх слід відразу відправити на огляд майстрам на СТО.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!