Трьох службовців кредитної спілки судитимуть за привласнення грошей вкладників


Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях щодо керівника, фінансового менеджера та бухгалтера філії однієї з кредитних спілок.

Їх звинувачують у "заволодінні чужим майном за попередньою змовою шляхом службового підроблення та шахрайства в особливо великих розмірах, а також, легалізації набутого злочинним шляхом". Про це пише Бліц-Інфо з посиланням на прокуратуру Івано-Франківської області.

"Встановлено, що обвинувачені надали вкладникам для підпису видаткові касові ордери з унесеними до них недостовірними даними про нібито повернення грошових вкладів та провели в бухгалтерському обліку фіктивні операції про повернення грошових коштів, а також, погашення кредитів, оформлених на себе, заподіявши членам спілки на шкоду загальну суму 1,1 млн грн. У ході досудового розслідування відшкодовано 165 тис грн, накладено арешт на майно підозрюваних на суму 910 тис грн", - зазначають у пресслужбі прокуратури.

У прокуратурі нагадують, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!