Як у Яремче рятують туристичний бізнес, що постраждав через COVID-19


Через пандемію коронавірусу і карантин туристична сфера містечка Яремче сильно постраждала.

Начальниця відділу туризму та зовнішніх зв’язків міськвиконкому у Яремче Марина Ланіна розповідає, що Яремче, як і всі, змушене адаптовувати та пристосовувати свою діяльність згідно з карантинними вимогами, пише кореспондентка Бліц-Інфо.

«Безумовно, туристична галузь краю постраждала. Яремче повністю втратила весняний сезон та затримала літній сезон до середини липня, в тому числі це відбулося через відсутність залізничних сполучень. Але, починаючи з середини липня вдалося дещо наздогнати традиційні літні показники щодо кількості наших гостей та відвідувачів. Ми також втішені з того, що Укрзалізниця в середині грудня відновлює свої маршрути руху потягів до Яремче з Києва і Одеси. Ми сподіваємося на сприятливу картину зимового сезону, особливо Новорічних та Різдвяних свят, адже цей сезон в Яремче практично проданий», - розповідає Марина Ларіна.

Для подолання карантинних наслідків у Яремче разом із проєктом ПРОМІС (Партнерство для розвитку міст) і громадською організацією «Центр соціальних та ділових ініціатив» впроваджено проєкт «Агентство кадрів та маркетингу» - цикл курсів для підвищення кваліфікації, чи освоєння нового фаху у сфері туристичного бізнесу та сфері послуг.

28 листопада в Яремчі відбувся підсумковий захід проєкту «Агентство кадрів та маркетингу» - фінальна конференція випускників Агентства та викладачів.

Учасник курсів Олексій Карпін говорить, що курси були для нього дуже важливими.

«Я дізнався, як запускати рекламу в Instagram і Facebook, як створювати бізнес-сторінку, як її правильно вести і як писати пости, щоб зацікавити аудиторію», - каже хлопець.

Протягом червня-вересня «Агентство кадрів та маркетингу» провело три професійні курси: SMM для туристичної галузі, курси баристів та екскурсоводів. Загалом, пройшли курси і отримали сертифікати, 70 учасників.

Мета проєкту – покращити ефективність приватних підприємців та малих підприємств туристичного сектору Яремчанщини. На курсах застосовувалися сучасні технології просування бізнесу і використовувалися кваліфіковані кадри. Це має підвищити шанси на успішну конкуренцію з великими гравцями ринку та іншими туристичними регіонами.

Довідково:

Проєкт «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримки процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Проєкт ПРОМІС впроваджує з квітня 2015 року до грудня 2020 року Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Партнери: Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Асоціація міст України (АМУ), обласні ради та обласні державні адміністрації чотирьох визначених областей (Вінницька, Запорізька, Івано-Франківська, Полтавська області) та 16 обраних міст-партнерів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!