Апеляційний суд зменшив суму застави для водійки, яка вчинила криваве ДТП у Крихівцях


Сьогодні, в Івано-Франківськом апеляційному суді розглянули апеляцію щодо зміни запобіжного заходу водійці Тетяні Михайловій.

Як відомо, Михайлова вчинила криваве ДТП з трьома потерпілими на Крихівецькій. Сьогодні засідання проходило у режимі онлайн-конференції. Нагадаємо, перші два рази розгляд апеляції переносили з різних причин.

На початку засідання адвокат затриманої подав до суду клопотання про долучення до справи розписок від родичів постраждалих. За словами адвоката, чоловік Михайлової виплатив 8 та 6 тисяч гривень на ліки  двом постраждалим. Також подав суду свідоцтва її двох неповнолітніх дітей та довідки від медиків про те, що з 5 квітня її син 1012 року народження перебуває у лікарні. Також додав довідку про те, що Михайлова у лютому отримала закриту черепну-мозкову травму, струс мозку та лікувалась у Лисецькій лікарні. І зараз перебуває на лікуванні у СІЗО з діагнозом "нейроциркуляторна дистонія". Колегія суддів задовольнила клопотання адвоката.

Оскільки інших клопотань не було, суд зачитав апеляційну скаргу. За словами адвоката затриманої, призначення такої великої застави було необґрунтованим та безпідставним. Окрім того, суд не врахував, що на вихованні Михайлової перебуває двоє неповнолітніх дітей, вона раніше не судима, аварій не вчиняла, будь-яких негативних характеристик обвинувачення не надало, а злочин кваліфікується як ненавмисний. Тож просить зменшити розмір застави до 64 тисяч гривень.

Михайлова ж попросила вибачення за скоєне, зауваживши, що дуже шкодує.

"Якби можна було повернути все назад, я б все змінила... На жаль, це неможливо. Прошу вибачення у постраждалих і прошу змінити запобіжний захист, бо дуже хвилююся за своїх дітей", - наголосила водійка.

Прокурор на апеляцію подав заперечення. Він вважає, що апеляційна скарга є необґрунтованою, а доводи захисту Михайлової були відомі суду першої інстанції. Також прокурор наголосив на тому, що злочин Михайлова вчинила у стані алкогольного сп'яніння, втекла з місця ДТП та намагалась уникнути відповідальності. Тож просить відхилити апеляційну скаргу.

Натомість суд поцікавилися, на чому ґрунтується підозра, що Михайлова може переховуватись від слідства та тиснути на свідків. Прокурор знову наголосив, що Михайлова втекла від місця аварії та хотіла уникнути відповідальності.

На це суд поцікавився у захисту, що робити з резонансом справи. Адвокат відповів, що прокурор та суддя першої інстанції якраз і керувались резонансом, призначивши таку міру запобіжного заходу. Тож просить суд скасувати попереднє рішення та визначити новий розмір застави, врахувавши тільки матеріали справи, а не осуд громадськості. Вислухавши доводи сторін колегія суддів пішла в нарадчу кімнату.

Після повернення суд вирішив апеляційну скаргу Михайлової задовольнити частково. А саме застосувати до неї запобіжних захід у вигляді тримання під вартою на два місяці терміном до 29 травня з можливістю застави у розмірі 256 тисяч гривень. У разі внесення застави Михайлову зобов'язали утримуватись від спілкування з потерпілими та свідками, вчасно прибувати на допити і не відвідувати кафе та бари, де продають алкоголь.

До теми: З’явилося відео з місця ДТП у Франківську, де водійка збила патрульного і двох цивільних

Соцмережі впізнали водійку на BMW X5, що вчинила криваве ДТП у Франківську

У Франківську п'янства не буде! – Міхалець прокоментував вчорашнє ДТП

Суд відклав розгляд апеляції водійки, яка збила у Крихівцях трьох людей