Бюджетна комісія облради далі без голови: Навіть з третьої спроби не вистачило голосів


Депутати Івано-Франківської обласної ради не змогли обрати нового голову Постійної комісії з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій.

Причина - брак голосів. Призначення депутата-фронтовика Володимира Шувальського навіть з третьої спроби та поіменного голосування підтримали не більше 56 обласних обранців. Наймовірніше через те, що частина депутатів покинула сесію облради посеред засідання. 

Як відомо, Юрій Бабій, що раніше очолював цю комісію, був обраний народним депутатом, тож склав повноваження депутата облради. Раніше ця посада вважалась квотою "фронтовиків", тож фракція "Фронту Змін" у облраді і цього разу висунула на посаду голови бюджетної комісії свого депутата. Тобто, Володимира Шувальського.

До слова, Шувальський вже є членом бюджетної комісії. І, як зазначив перед голосуванням заступник голови облради Олександр Левицький, депутат Шувальский готовий виконувати обов'язки голови бюджетної комісії на громадських засадах, тобто безкоштовно. Тим не менш, голосів для цого призначення не вистачило. Так само як і введеня до складу комісії ще одного депутата. Тож заступник голови облради Дзеса був змушений оголосити перерву.

До теми: На Прикарпатті розгортається "війна" за вплив на бюджетні потоки