Два нові садки готують до відкриття у селі Крихівці


Держархбудконтроль Івано-Франківська нещодавно зареєстрував готовність дитсадка «Веселка» на 100 місць на території новозбудованого комплексу в Крихівцях. Цей дошкільний начальний заклад громаді передав один з підприємців.

Урочисте відкриття готують до Дня міста в травні.

Оскільки село Крихівці інтенсивно розвивається, потреба у дитячих садках тут й надалі існує. Паралельно за співфінансування міського та сільського бюджетів (80% на 20% відповідно) у селі будують ще один дошкільний заклад. За проектом приміщення розраховане на 115 дітей, але реальна потужність більша – до 200 місць.

План створення цього садка постав вже давно, проте лише минулого року, за значної підтримки з міського бюджету, вдалось визначитись з конкретним проектом та розпочати його втілення у життя. Наразі виконали близько половини робіт. Цього року планують встановити покрівлю, вікна, двері та перейти до виконання внутрішнього оздоблення.

Однак міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків не задоволений темпами виконання робіт підрядником. Тому будівництво ДНЗ в Крихівцях взяв під особистий контроль та провів виїзну нараду з підприємцем і сільською владою.

«Місто фінансує будівництво своєчасно, відповідно до потреб. Проте минулого року підрядник затягнув роботи і виділені кошти не використав. Це погано, тому цього року будемо контролювати, аби підприємець таки виконав свої зобов’язання. Затягувати роботи ми не можемо, адже громада села потребує цього садка», - зазначив Руслан Марцінків.

Затримку підрядник пояснює змінами до проекту, адже тендер, який відбувся ще в 2011 році, вже технічно застарів. Тоді фінансування не було взагалі. У 2012 на будівництво виділили близько 100 тис. грн. Хоча на такі об’єкти потрібно кілька мільйонів. І лише минулого року міській владі вдалось сконцентрувати кошти та розпочати належне фінансування будівництва дитсадка.