Фірма, наближена до нардепа Солов'я, ремонтувала з порушення дорогу на Косівщині?


Підрядника, що ремонтував із порушенням норм дорогу у Косові, змусять наново перестелити асфальтове покриття.

Про порушення повідомили небайдужі косівчани, передає НК. Люди бачили, як на одну із ділянок дороги державного значення заїхало три велетенські фури із асфальтом. Попри те, що на вулиці була мінусова температура та сніжило «дорожники» розпочали ремонт.

«Згідно з нормативними документами, забороняється проведення ремонтних робіт, якщо температура повітря впродовж двох останніх діб була нижчою, аніж + 10 градусів», – прокоментував координатор «НК» Косівщини Назарій Сорохан.

Зреагували на це вже й правоохоронці. У Косівській поліції зареєстрували порушення «дорожників» під час виконання робіт.

«Слідчо-оперативна група виїхала на місце, задокументувала все та зареєструвала в журналі єдиного обліку. Документи відправили в управління захисту економіки в Івано-Франківській області», – повідомив заступник начальника слідчого відділення Косівського відділу поліції Володимир Ткачук.

За словами заступника начальника служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Юрія Чорнописького, дорогу у Косові ремонтує  ТОВ «Шляхбудлім».

Як відомо, цю фірму давно вважають наближеною до народного депутата України Юрія Солов'я.  Ще до старту ремонту дороги Р-24 народні депутати Юрій Соловей та Олександр Шевченко обмінялись звинуваченнями щодо цього процесу. Тоді Соловей погрожував розповісти хто з його колег "кришує" процес ремонту доріг в області, не гребуючи будь-якими методами. А все через погрози керівника фірми "ПБС" Романа Родзоняка зірвати тендер на ремонт дороги Р-24. На що Шевченко відповів, що Соловей переймається власними фінансовими інтересами, а не благом приикарпатців, додавши, що "...його брат бігає в управління доріг і відстоює інтереси фірми, яку акцептовано в третьому лоті..."

“Вони будуть зобов’язані за власний  рахунок провести наново ремонт цієї ділянки у наступному році», – запевнив Чорнописький.

Тепер проблемну ділянку фахівці ретельно перевірятимуть. Якщо  порушення офіційно підтвердять,  фірма-підрядник не отримає коштів за роботу.

До слова, журналіст "Дорожнього контролю" Віталій Мацьоцький ще раніше виклав в мережу відео ремонту дороги у Косові.Дорожники стелили асфальт, незважаючи на мокрий сніг

До теми: Неочікуваний поворот: Прикарпатський нардеп погрожує "здати" колегу, що нечесно заробляє мільйони на ремонті доріг

Шевченко відповів на погрози Солов'я. Каже, що в того теж "рильце в пушку"