Франківські депутати попросили ВР не запроваджувати гендер в школах


Івано-Франківська міськрада звернулась до керівництва держави щодо недопустимості запровадження гендерної ідеології.

За словами депутата міської ради Ярослава Дубаса, зараз у стінах ВР не прийнято говорити про сім’ю, а це створює певні ризики. Тож попросив депутатів міської ради підтримати звернення до керівництва держави щодо недопустимості впровадження гендерної ідеології, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Гендер трактується, як соціальні ролі, поведінка, діяльність, які суспільство вважає прийнятними до жінок та чоловіків. Водночас гендерна ідентичність трактується, як можливість обирати до якої статі людина відноситься чи не відноситься до жодної. Можемо стати перед загрозою, коли це буде вводитися як норма у шкільні і дошкільні заклади. Це звернення щоб зберегти 51 ст. Конституції і заборонити вносити зміни до законів, щодо цього питання", - зачитав звернення депутат.

За словами Ярослава Дубаса, франківські батьки зібрали 2300 підписів щодо несприйняття заяви міністра освіти щодо запровадження гендерного виховання.

Опісля мама трьох дітей, франківка Тетяна Мазур звернулася від імені батьків щодо неприпустимості насильного введення в школах гендерної ідеології.

«Вважаємо це порушення Конституції України де затверджено шлюб, як союз чоловіка і жінки. Батьки стурбовані, що без їх відому і дозволу в деяких школах почали нав’язувати гендерну ідеологію. Коли дітям говорили, що вони самі можуть вирішувати, якої вони статі і що шлюб це не тільки союз чоловіка і жінки. Ми стурбовані, що на сьогодні замовчуються факти шкоди гендерної ідеології для психічного здоров’я дітей. У такий спосіб закладається основа для легалізації одностатевих партнерств. Поряд з військовою агресією на сході, з демографічною кризою нашим громадянам пропонують неомарксистську ідеологію спрямовану проти сім’ї", - переконана жінка.

В підсумку "За" таке звернення проголосував 31 депутат.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!