Франківські депутати закликають впровадити уроки християнської етики в школах


Депутати Івано-Франківської прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем`єр-міністра України, Міністра освіти і науки України щодо викладання предмета «Основи християнської етики» в закладах освіти України

Таке звернення підтримали 30 депутатів міської ради під час сесії, 25 лютого. 

Як відомо, зараз ці уроки проводять як факультативні, тож діти можуть їх відвідувати за бажанням та згодою батьків.

«Я вважаю таку ініціативу стратегічно важливою, адже саме наступним поколінням молодих українців творити духовну, високорозвинену, міцну державу. Вона допоможе нам зберегти святий обов’язок перед минулими поколіннями українців, які залишили нам у спадок любов до України, вивірені часом і випробуваннями кращі риси національного характеру», – прокоментував рішення очільник міста Руслан Марцінків.

«Наша пам'ять міцно зафіксувала наслідки атеїстичного світогляду – розстріляне Відродження, Голодомор, масові ув’язнення українців та репресії, знищення храмів – духовних центрів українського народу…», - сказано у зверненні.

Окрім того, там закцентовується увага на невизначеності Української Держави з державною стратегією розвитку та підтримки сім'ї:

«Така стратегія, на нашу думку, повинна базуватися на загальновизнаних в Україні духовно-моральних цінностях і природному розумінні сім'ї та шлюбу як законного союзу чоловіка та жінки, що обумовлює народження і виховання дітей, забезпечує природне наступництво поколінь і демографічний розвиток народу України».

Відтак, депутати пропонують:

  • провести парламентські слухання щодо реалізації програми християнського виховання в Україні;
  • запровадити вивчення предмета «Основи християнської етики» у закладах освіти України;
  • сприяти фаховому зростанню педагогів, які забезпечують викладання предмета «Основи християнської етики»;
  • забезпечити інтегрований підхід щодо формування християнського світогляду при викладанні предметів природничого спрямування.