Головна ялинка України знову буде з Прикарпаття


Організаційний комітет із проведення новорічних свят у Києві має намір доставити новорічну ялинку з Івано-Франківської області для її встановлення на Софійській площі 5 грудня.

 Про це на прес-конференції повідомив член оргкомітету, засновник художнього проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький, передають Українські новини.

"Ялинка буде з того ж місця, з Івано-Франківська, з тієї ж гори. У тому році ми майже добу її звідти "звільняли". Цього разу ми підготувалися краще, зробили дорогу та, про всяк випадок, у нас є вертоліт ДержНС, що може вивезти її. Ми плануємо 5 грудня привезти ялинку та показати всім, як вона буде в'їжджати на територію Києва", - сказав він.

Зі слів заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, новорічні свята організовані за рахунок партнерів Оргкомітету.

"Наразі із бюджету міста не витрачено та не буде витрачено ні копійки на ялинку, на ілюмінацію, сцену, звук, світло. Це все роблять наші партнери... Ми витрачаємо гроші з бюджету тільки на купівлю подарунків для дітей пільгових категорій (близько 70 тис.) і на купівлю для них дитячих новорічних вистав", - сказала вона.

Добруцький також зазначив, що транспортування ялинки з Івано-Франківська в Київ коштуватиме організаторам близько 28 тис. гривень, а саме дерево - 12,6 тис. гривень.

Київміськадміністрація має намір встановити новорічну ялинку на Софійській площі 19 грудня