Львівське сміття на Прикарпаття "підкидали" як мінімум одинадцять разів


Сьогодні, 6 липня в Івано-Франківську відбулося засідання колегії облдержадміністрації. На порядку денному – сім питань.

Серед іншого присутні заслухали інформацію щодо вжиття заходів з упередження несанкціонованого завезення сміття на територію області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами голови ОДА Олега Гончарука за останні два дні проведено ряд нарад та виїздів. Було перевірено навіть сміття.

«Опломбована машина в’їжджає на територію області нібито проїжджаючи транзитом, а потім ми чуємо, що там і там сміття висипали у нас. Однак ми не маємо жодних підстав, щоб заборонити їм проїжджати через нашу область», - каже Гончарук.

Наразі вже відкрито шість кримінальних справ через львівське сміття.

Заступник начальника управління екології та природнії ресурсів Андрій Пліхтяк зауважив, що на Прикарпатті зареєстровано вже 11 випадків завезення львівського сміття. Зокрема, в селі Тарасівка Тлумацької ОТГ, Галичі, Ланчині, Хриплині, Микитинцях.

Наразі повністю вивезли сміття з Тарасівки. Також частину відходів з Хриплину вже вивезено на полігон у Рибне. А вже незабаром почнуть вивозити й з Микитинців.

Відтак щоб запобігти новим ввезенням сміття на в’їзді в Івано-Франківську область поліція виставила п’ять цілодобових заслонів та перевірятиме великовагові автомобілі. А  саме, в Болехові, Рогатині, Нижневі. 

Слід зауважити, в ніч на неділю, 2 липня, невідомі фури привезли і згрузили сміття в селищі Ланчин, що на Надвірнянщині. На тих же вихідних "гостинці" зі Львова підкинули у Микитинцях. Ще раніше львіське сміття покинули в орендованих приміщеннях в Хриплині.

Нагадаємо, сім міст Прикарпаття офіційно відмовились приймати сміття зі Львова

До теми: Голова ОДА каже, що Прикарпаття - на межі сміттєвого колапсу, в якому зараз Львівщина

Львівські чиновники кажуть, що сміття на Прикарпатті - то політична провокація