Мешканка Калущини повірила "банківському працівнику" і залишилась без 49 тисяч гривень


Правоохоронці розслідують шахрайство у Калуському і Городенківському районах, жертвами яких стали двоє прикарпатців та застерігають громадян щодо шахрайських схем видурювання грошей.

18 травня до поліції звернувся 22-річний мешканець Городенківського району і повідомив, що днями раніше на одному із сайтів знайшла оголошення про продаж автомобіля «Шкода Октавія». Після цього сконтактувався з особою, дані якої були під оголошенням. Чоловік добровільно перечислив через термінал 85 тисяч гривень й очікував на транспортний засіб. Проте того ж дня продавець на зв'язок уже не виходив і прикарпатець зрозумів, що його ошукали шахраї, відтак звернувся в поліцію.

О 23:25 на лінію «102» звернулася 49-річна мешканка Калущини і пояснила, що цього ж дня з 18.00 по 21.00 години переказала 49 тисяч гривень через термінал на свій мобільний номер, однак кошти не прийшли. До таких дій жінку спонукав телефонний дзвінок від нібито банківського працівника. Останній сказав, що у жінки певні проблеми і їй необхідно зняти гроші із банківської карточки та перерахувати їх через термінал на свій номер телефону.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Поліція Івано-Франківщини застерігає прикарпатців щодо шахрайських схем видурювання грошей. Йдеться як про телефонні дзвінки, так і про покупку товарів через інтернет.

Звертаємося до громадян:
- не довіряйте стороннім особам, які намагаються дізнатись реквізити банківських карток та за жодних обставин не розголошуйте конфіденційну інформацію (пін-код, номер картки), за допомогою якої зловмисники можуть привласнити ваші кошти. Якщо ви сумніваєтесь чи дійсно вам телефонує справжній співробітник банківської установи, запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти і вирішити проблему особисто, а не по телефону
- будьте обачними при купівлі-продажу товарів через інтернет. У жодному випадку не слід наперед перераховувати кошти, оплату здійснюйте лише після доставки.

Якщо ви запідозрили, що вас намагаються ошукати, одразу телефонуйте до поліції за номером «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!