Міністр екології прибув на Прикарпаття через скандального керівника "Гуцульщини"


Сьогодні, 4 травня Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак прибув із робочим візитом в Івано-Франківській області.

Як інформує прес-служба, Семерак ознайомиться із станом природних екосистем національного природного парку  «Гуцульщина» (м. Косів). Також висопосадовець планує оглянути  проблемні території  ДП «Кутського лісового господарства»  та обговорити із фахівцями перспективу подальшого розвитку  природно-заповідних зон парку.

За інформацією Бліц-Інфо, візит на Прикарпаття пов'язаний з скандально відомим директором Національного природного парку "Гуцульщина" Василем Пророчуком, який схоже нарешті покине посаду. Чи представить міністр нового керівника національного природного парку вже сьогодні, наразі невідомо.

Як відомо, Пророчук перебував на посаді 14 років. Громада і активісти неодноразово звинувачували його у масових незаконних рубках лісу на заповідній території та перетворенні парку на "сімейне підприємство". Наприкінці березня у Пророчука закічився контракт, тож громадськість сподівалась, що його таки знімуть з посади. Втім незабаром стало відомо, що у Мінекології хочуть перепризначити Василя Пророчука на посаду без відкритого конкурсу, мотивуючи це його професійністю. 

До теми: Прикарпатські активісти хочуть люструвати директора парку "Гуцульщина"

Активісти вкотре наголошують на необхідності зміни керівництва національного парку "Гуцульщина"

Елітні вирубки: як НПП "Гуцульщина" забезпечує дровами косівських суддів

На тереторії нацпарку "Гуцульщина" рідна фірма директора проведе укріплення дамби за два мільйони гривень