Помер екс-нардеп з Прикарпаття


Сьогодні помер колишній народний депутат Анатолій Сергійович Матвієнко.

Звістку про смерть політика повідомив парламентар Микола Княжицький, інформує Бліц-Інфо.

"Він завжди був патріотом і справжнім українцем, у незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно- демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього зажди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною. У минулому році разом святили паски у церкві на Аскольдовій могилі",- написав Княжицький.

Довідково: Анатолію Матвієнку було 67 років. Він родом із міста Бершадь, що на Вінниччині. Останнім часом відійшов від активної партійної діяльності і більше займався впровадженням окремих проєктів на Івано-Франківщині. Адже його дружина родом з села Тишківці, що на Городенківщині. Ймовірно, Матвієнко останніми роками там проживав. Також відомо, що політик боровся з раком.

З червня 1996 по травень 1998-го був головою Вінницької ОДА.

У 2004 році під час президентських виборів Матвієнко керував Харківським регіональним виборчим штабом Віктора Ющенка.

З квітня 2005 по вересень 5005 був головою Ради міністрів АРК Крим.

У 2006 – 2007 роках був народним депутатом 5 скликання від блоку "Наша Україна" (№12 у списку).

У 2007 році був обраний народним депутатом 6 скликання від блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" (№22 у списку) як голова Української республіканської партії "Собор".

Потрапив у парламент 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії "Блок Петра Порошенка" (№32 у списку), був членом партії. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!