Презентації та концерти: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 15 до 21 вересня.

Тож, у вівторок, 16 жовтня о 19:00 в Промприладі відбудеться виступ мультимедійного проекту “роздІловІ”.

“РоздІловІ” поєднують поезію (Сергій Жадан), музику (Олексій Ворсоба, акордеон) та візуалізацію (Оля Михайлюк, і саме їй належить ідея цього інтермедіального твору). Нещодавно виник новий вимір “роздІлових” — у проект увійшли польський музикант Томаш Сікора (саксофон, саундбокс), відомий українській аудиторії по співпраці з Юрієм Андруховичем, і VJ Сергій Пілявець.

Під час виступів живими є не лише голос і музика, візуальна частина теж створюється наживо й зображення транслюється на екран. Між виступами “роздІловІ” продовжують існувати у віртуальному вимірі.

Результат пошуку зображень за запитом

Зокрема, 16 жовтня о 18:00 в книгарні "Є" відбудеться творча зустріч із письменницею Оксаною Кузів та презентація її нових книжок «Собача любов» та «Задивлена в небо»

«Задивлена в небо»:
Інколи мені здається, що я – малесенька дівчинка у величезній аудиторії, і хоча Лектора не бачу, та чітко чую Його голос, і беру до рук папір та ручку…
О ні, я не приписую собі якогось особливого дару чи таланту, а завжди всім кажу, що насправді не пишу, а записую лише те, що надиктовує мені Незримий Лектор, котрий і править усім цим балом під йменням «ПОЕЗІЯ». Ба! То навіть не вірші, а ,напевно, стан душі Великого Оратора, котрому я одвічна раба… Спасибі, що маю можливість чути!..

«Собача любов»:
Дивна штука – ота любов!.. Сьогодні від неї, здається, полетиш – Бога з-за хмар уздриш, завтра ж – шурнеш у прірву: глибоко-глибоко, куди ще жодна нога ні-ні…
А люди?.. А люди – вони всюди однакові, їм лиш поживу до рота кинь – все пережують, перемелять, перетруть… навіть найсвятіше – чужу любов – і ту не пошкодують, бо надто вона вже із вигляду солодка, надто принадна, аби її не надкусити, і навіть оця – собача…

Світлина від Книгарня

У п'ятницю, 19 жовтня о 18:00 у драмтеатрі відбудеться Ювілейний концерт до 100-річчя від дня заснування Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України.
 
У програмі концерту:
Ф.ЛІСТ – «Мазепа» симфонічна поема
Е.ШОССОН – Поема для скрипки з оркестром
Г.ВЕНЯВСЬКИЙ – Полонез ре мажор,тв.4
М. СКОРИК - Три українські весільні пісні для сопрано і симфонічного оркестру:
1. Ой летять галочки
2. Шуміла ліщина
3. Хиляються ворота
Б.ЛЯТОШИНСЬКИЙ – Симфонія № 2, тв.50:
1.Lento tenebroso e con maesta
2.Lento e tranquillo
3.Andante stringendo

Квитки тут.

Світлина від Франківський драмтеатр.

У суботу, 20 жовтня о 8:30 На Чорновола 107А стартує відкритий забіг "Frankivsk runday! / Free 5km run"

Результат пошуку зображень за запитом