Пили разом, побиття - не бачив: У справі Булієнка допитують свідків


Сьогодні, 27 червня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Максима Булієнка за нанесення важких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті Олександри Щеглової.

Справу веде суддя Деркач. Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, також прибули сторони процесу - прокурор Харун, представники потерпілої та підозрюваного, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

Сьогодні суд продовжив допитувати свідків. Першим був власник квартири у якій Булієнко побив Щеглову - Василь Вітушинський. 

Чоловік розповів, що вбиту Щеглову бачив тільки тричі. Водночас з Максимом він знайомий рік, той приходив до нього витипи.

"На Миколая Женя, Максим та Олександра прийшли до мене десь о 22 годині. Випили горілки, пізніше Максиму стало погано з серцем, його відкачували водою. Потім всі пішли спати. Наступного дня ми знову випили та пішли спати. Пізніше Максим та Олександра сваритись. Далі дівчина попросила викликати швидку, бо її пекло у районі живота. У неї також було садно на чолі", - розповів чоловік.

За його словами, алкоголь пили всі четверо. Щодо сварки, то Вітушинський каже, що нічого не бачив, а тільки чув, що було за зачиненими дверима, однак пригадати, що було точно не може, бо був п'яним. Також він не бачив, як Максим бив Щеглову.

Під час застілля першого дня присутні випили півтори літри горілки, наступного дня так само.

Вітушинський каже, що коли швидка забрала Олександру в лікарню до квартири прийшов Женя, який повідомив, що ходив за пивом. Максима в цей час не було. Про те, що Олександра померла чоловіку розповів син, який прочитав це в інтернеті.

Нагадаємо, між 29-річним Максимом Булієнком та його співмешканкою 36-річною Олександрою Щегловою виник конфлікт. Чоловік відлупцював жінку до втрати свідомості. За декілька днів вона померла у лікарні. Інцидент стався у чужій квартирі на вулиці Коновальця, де компанія розпивала спиртне.

Відтак 24 січня в Івано-Франківський міський суд призначив чоловіку тримання під вартою терміном на 53 дні, без права внесення застави. А 13 березня, суд призначив Максиму Булієнку тримання під вартою до 11 травня.

Батьки померлої хочуть, щоб Булієнко відповів за вчинене. Та побоюються, що його родичі, які працюють у судах, можуть врятувати чоловіка.

До теми: Сім'я побитої до смерті франківки вимагає компенсації від чоловіка-вбивці

Франківець, який забив співмешканку до смерті, частково визнав свою вину

Мама побитої до смерті франківки каже, що лікарі були вражені побаченим

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!