У Франківську розглядають апеляцію студентів-іноземців, які згвалтували школярку


Сьогодні в Івано-Франківському апеляційному винесли вирок у справі згвалтування студентами-арабами неповнолітньої дівчинки.

Апеляцію подавав Абдел-Вахаб Іяд Н. С. Справу розглядала колегія суддів на чолі з суддею Володимиром Повзло, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На засідання традиційно нікого не пустили окрім учасників процесу, тож активісти і журналісти залишились чекати рішення під дверима. Після заслуховування всіх сторін по справі судді вийшли до нарадчої кімнати приймати рішення. Після повернення, суддя у закритому режимі зачитав рішення по апеляції.

Як стало відомо кореспонденту Бліц-Інфо, суд перекваліфікував статтю за якою звинувачували підсудних. Зокрема ст. 152 ч.4. (Згвалтування) змінили на ст. 155 (Статеві зносини з особою яка не досягла статевої зрілості) і пом'якшили вирок. Зокрема один з підсудних отримав 4 роки, а інший 4 роки і 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, у грудні в Івано-Франківську розгорівся "сексуальний" скандал. Один із франківських активістів повідомив про розбещування студентами-арабами двох дівчаток 11 та 12 років. Франківські активісти заявляли, що поліція затягує справу і грозились іноземцям самосудом. Натомість представник арабської общини просив поліцію затримати винних, а франківців - не судити про всіх арабів через вчинок кількох. Пізніше правоохоронці затримали двох йорданців, яких вважають причетними до розбещування. Суд залишив їх під вартою на час слідства. А справу перекваліфікували як згвалтування. 23 листопада минулого року після дебатів суд врешті виніс вирок - 10 років за гратами кожному.

До теми: Одного із розбещувачів франківської неповнолітньої суд залишив під вартою на два місяці

Суд на розбещувачем франківських дівчаток буде закритим

Матір дівчинки з Франківська, яку розбещували студенти-араби, просить закрити справу.

Правоохоронці вважають, що інцидент з розбещенням неповнолітніх франківчанок стався через брак виховання

У франківській поліції кажуть, що іноземців, які розбещували неповнолітню було не 13

Франківці збирають підписи, щоб міська влада взяла під контроль справу про розбещення неповнолітніх студентами-іноземцями

Активісти погрожують влаштувати "полювання" на розбещувачів франківських дівчаток

Секс-скандал з неповнолітніми: Арабська община Франківська просить не судити про всіх через вчинок одного

В міському суді допитали свідків у справі зґвалтування іноземними студентами місцевої школярки

Франківські активісти переконані, що поліція затягує справу з розбещенням неповнолітніх арабами