У САД Прикарпаття визнають, що фірма, яку пов'язують з нардепом Солов'єм, не спромоглася відремонтувати дорогу


Ремонт доріг на Прикарпатті чи не одна з найбільших проблем. Люди постійно скаржаться на бездоріжжя та навіть блокують траси.

Так цьогоріч дорожники витратили на вирішення цієї проблеми понад 800 мільйонів гривень. Окрім маленьких перемог були й не доопрацювання зі сторони генпідрядників.

Про це йшлося сьогодні, 30 грудня на прес-конференції присвяченій ремонту доріг на Прикарпатті, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами керівника Служби автомобільних доріг в області Василя Буджака, дорогу Р-24 "Татарів – Кам'янець-Подільський" планувалося відремонтувати у трьох ділянках від Кривопільського перевалу до Яблунова Косівського району. Однак було реалізовано план тільки на двох ділянках. Виявилося, що на третій ділянці від Соколівки до Криворівні найгірша дорога тож генпідрядник просто не розрахував свої сили. Буджак зазначив, що там повинно було працювати ТОВ "ШляхБудЛім".

"Коли ця фірма почала шукати субпідрядні організації, стало зрозуміло, що вкластися у об’єм коштів, передбачених проектно-кошторисною документацією неможливо, тож виникла проблема", - розповів головний дорожник області.

Буджак наголосив, що невиконані роботи - це ніщо інше, як недоопрацювання генпідрядника, "що взяв на себе непосильну ношу".

"Загалом було два варіанти – або вони продовжують ремонт, і скільки зможуть, стільки реалізовуватимуть програму. Або другий варіант – розривати угоду, оголошувати новий тендер та визначати нового переможця. Але оскільки це був вже жовтень, переможця ми б визначили у грудні. Саме тому ми вирішили все ж виконувати роботи", - повідомив дорожник.

Як відомо, фірму "ШляхБудЛім" давно вважають наближеною до народного депутата України Юрія Солов'я Слід нагадати, ще до старту ремонту дороги Р-24 народні депутати Юрій Соловей та Олександр Шевченко обмінялись звинуваченнями щодо цього процесу. Тоді Соловей погрожував розповісти хто з його колег "кришує" процес ремонту доріг в області, не гребуючи будь-якими методами. А все через погрози керівника фірми "ПБС" Романа Родзоняка зірвати тендер на ремонт дороги Р-24. На що Шевченко відповів, що Соловей переймається власними фінансовими інтересами, а не благом приикарпатців, додавши, що "...його брат бігає в управління доріг і відстоює інтереси фірми, яку акцептовано в третьому лоті...".  Водночас Соловей спростовуває свою причетність до фірми «ШляхБудЛім».

До теми: Фірма, наближена до нардепа Солов'я, ремонтувала з порушення дорогу на Косівщині?