"Валентинівський стрілець" сам прийшов у поліцію через добу після смертельної ДТП в Отинії


Сьогодні, 3 липня, в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід Віктору Корягіну.

Прокурор Боровик зауважив, що Корягін вчинив смертельне ДТП та покинув місце аварії. Відтак, може переховувались від слідства та впливати на свідків. Тож прокуратура просить суд обрати йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Натомість адвокат Корягіна каже, що його підзахисний вчора сам прийшов до поліції й визнав, що вчинив ДТП. Окрім того, злочин є ненавмисним, тож може бути обраним й інший запобіжний захід, до прикладу, домашній арешт чи застава. Адже це передбачено законодавством у таких випадках.

Прокурор зауважив, що Корягін протягом доби після злочину переховувався від поліції і не перебував за місцем проживання. Відтак, з'явився з повинною тільки після того як правоохоронці встановили його особу.

Вислухавши доводи сторін суддя Антоняк пішов у нарадчу кімнату. У підсумку Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Нагадаємо, 30 червня, в смт Отинія, Коломийського району керуючи автомобілем «БМВ Х5» Віктор Корягін вчинив смертельне ДТП та втік з місця події. 

За фактом ДТП поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами), що спричинили смерть потерпілому або тяжке тілесне ушкодження. Згідно санкції статті такі дії краються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Слід зауважити, на відео з реєстратора соцмережі впізнали у водієві Віктора Корягіна, відомого як "валентинівський стрілець".  У 2013-му на той час вже двічі судимий чоловік вистрілив у скроню 18-річній дівчині, коли та заступилась за подругу. Дівчина вижила, а його засудили на 10 років. Пізніше суд пом'якшив вирок і чоловік вже в 2016-ту вийшов на волю.

До теми: Поліція розшукала водія, який вчинив смертельне ДТП в Отинії