Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 19 до 25 грудня.

В понеділок, 19 грудня о 10. год. у Фортечна галерея "Бастіон" стартує фотовиставка "Діти сонця".

Фотовиставка

Об 11 год. в івано-франківському обласному театрі покажуть виставу "По щучому велінню".

В одному королівстві, у одного Короля…не було спокою ні дня! Ніхто не знав чому невпинно вередує Королівна! Так би й досі це тривало – та по-доброму все стало! Славний парубок Хома Щуку ізловив із дна! Хлопець рибу відпустив - всі бажання враз здійснив! Подивитись на це диво ми запрошуєм Вас щиро! Завітайте ж по хотінню, та й по-щучому велінню!

Вистава

Придбати квитки можна в касі театру.

У вівторок, 20 грудня о 18.00 год в Муніципальному Центрі Дозвілля, Набережна 42, відбудеться КВН "Кавалєрка 2017"

КВН

Також о 18.00 год в Книгарні "Є", Незалежності 31 підведуть Книжкові підсумки року 2016. Вхід вільний.

Яким був 2016 для видавців та письменників? Про що пишуть літературознавці? Які тренди постали та які продовжують бути актуальними на українському книжковому ринку? Чим здивував книжковий рік, що минає? Що цікавого відбулося у літературі та книговиданні Прикарпаття зокрема? Про це йтиметься під час розмови «Книжкові підсумки року 2016». Учасники: Ольга Деркачова, письменниця, філолог, викладачка Прикарпатського національного університету; Євген Баран, голова Спілки письменників Прикарпаття, літературознавець, есеїст, викладач Прикарпатського національного університету; Василь Карп’юк, видавець, директор Літературної агенції «Discursus», поет та есеїст.

Книжкові підсумки року 2016

У середу, 21 грудня о 10.00 год в краєзнавчому музеї стартує виставка "Від Миколая до Різдва".

У залах постійно діючої експозиції сакральної колекції відкривається нова сторінка реставраційного проекту "Врятуймо скарби разом!" - виставка "Від Миколая до Різдва". Громаді та гостям міста вперше буде представлено дві унікальні ікони з колекції Івано Франківського краєзнавчого музею , а саме ікону "Різдва Христового" XVII ст., та "Святого Миколая" XIX ст.

Виставка

Цього ж дня о 18.00 в обласному драмтеатрі відбудеться показ вистави "Шаріка або Кохання січового стрільця".

Прекрасна мелодійна музика Ярослава Барнича, вигадливий комічний сюжет на основі історичних подій Першої Світової Війни розкажуть про кохання поручника кінноти УСС Степана Балинського до мадярської дівчини Шаріки.

Вистава

22 грудня о 12. год. в Університеті права ім. Короля Данила відбудеться зустріч Personalities. Stories. Questions.

Суденти УАЛ проведуть зустріч із успішними франківчанами. Запрошені гості : - керівник "Кіінороби" Sergio Karavanets - громадська діячка Marichka Artysh, - молодий винахідник Sasha Shymanko - художник роман бончук (Roman Bonchuk). Вас чекають захоплюючі дискусії та цікаві розмови!

Personalities. Stories. Questions

А вже о 18 год. в обласному драмтеатрі покажуть виставу "Нація".

Вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцулії — своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз'ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення "своїм" та "чужим", "невинним" та "винним" мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

Вистава

В п'ятницю 23 грудня о 18.00 год. в обласному драмтеатрі покажуть виставу "Слава героям".

Специфічна комедія «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем. В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни - яких доля зводить в одній лікарняній палаті…

Вистава

Цього ж дня о 19 год. в Urban Space 100 пройде зустріч 18 Місяців 16 Країн 2 людини.Велосипед, Автостоп, Байдарка

18 Місяців 16 Країн 2 людини.Велосипед, Автостоп, Байдарка

В суботу, 24 грудня в обласному драмтеатрі глядачам покажуть виставу "...майже ніколи не навпаки".

По інший бік світла - темрява, потойбіччя любові - апокаліпсис. Спотворений гріхом світ породжує страшні химери спокути, і в жорнах закону - "майже ніколи" перемелюється надія на "навпаки". Колись Кирило Чев'юк знехтував великим кохання, одружившись за велінням хазяйського гаманця, тим самим наклавши на свою родину своєрідне прокляття. Щастя та спокій не знайде жоден з роду Чев'юків. Пекельними колами життя позбавленого сенсу та оберегу любові, без віри та майбуття проходять у розчиняються у безвісті безпритульні душі гуцульського "Содому та Гоморри". Моліться...Кайтесь...Прощайте...

Вистава

І на завершення тижня, у неділю 25 грудня о 18.00 в обласному драмтеатрі можна буде переглянути виставу "Оскар і Рожева пані".

Оскару всього десять, але йому вже нема на що сподіватись, адже страшний діагноз безжально перекреслив маленьке життя...Попереду 12 днів зневіри і розпачу...Якби не одна дивакувата жінка у безглуздому рожевому костюмі...Відкриваючи Бога для Оскара, вона знаходить його сама... Театральний арт-проект "Оскар і Рожева Пані" - це спроба достукатись до найзаскорузліших сердець через емоційну історію, наповнену болем і вірою.

Вистава