З терористами переговори не ведуть: Мер каже, що більше на перекриті дороги не реагуватимуть


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що більше не буде вести жодних переговорів з тими, хто перекриватиме дороги.

Про це Марцінків розповів на щотижневій оперативній нараді, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Міського голову знайти дуже легко. В Америці є таке правило: З терористами переговори не ведуть. Якщо буде ще перекриття дороги, ми ніяких переговорів з тими, хто перекриватиме дороги вести не будемо», - зазначив міський голова.

Марцінків наголосив, що не буде більше вестись на жодні провокації.

«І поліція, до мене не дзвонити – це ваша робота. Щоб служба безпеки і поліція по своїй компетенції дзвонила до мене – це нонсенс», - обурився Руслан Марцінків.

Також очільник міста звернувся до протестувальників.

«Будь ласка, приходіть у міську раду, протестуйте тут, прикуйте себе наручниками, як це робив один депутат, але тільки не створюйте незручності для інших людей», - наголосив Марцінків.

Нагадаємо, вчора зранку в 24 школі мала була відбутися зустріч міського голови Івано-Франківська з мешканцями Хіміків - Тролейбусна, які протестують проти забудови останньої зеленої зони в їхньому районі і вже тричі перекривали дороги.  Втім, від мерії на зустріч приїхав заступник міського голови Микола Вітенко. Люди заявили, що хочуть поспілкуватися саме з міським головою і дізнатись його позицію, тож пішли перекривати вулицю Галицьку, щоб привернути до себе увагу мера. Вже підвечір мешканці Пасічної таки почули позицію мера і СБУ щодо будівництва біля 24 школи.

Нагадаємо, на вулиці Хіміків, будівельна компанія "Вертикаль" збирається будувати дві десятиповерхівки впритул до школи. Однак, мешканці прилеглих будинків не хочуть, щоб від них забирали єдину зелену зону.  

У зв'язку з цим, 10 липня люди вирішили облаштовувати майбутній сквер. Натомість, сьогодні невідомі повиривали насадження. Люди стверджують, що це були працівники компанії "Вертикаль". Тож 13 липня мешканці Тролейбусної-Хіміків в знак протесту проти будівництва двох багатоповерхівок біля школи №24 перекрили трасу на львівський напрямок.

До слова, 3 липня забудовник попри конфлікт розпочав будову на конфліктній землі. В цей же день, франківці блокували дорогу, щоб робоча техніка не проїжджала на прибудинкову територію. Ввечері  перекрили Целевича, а наступного дня - Галицьку.

До теми: Ми не дозволимо будувати: Мешканці Пасічної виступили проти двох багатоповерхівок

 Мешканці Пасічної хочуть судитись з забудівником, щоб захистити зелену зону

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини