«Івано-Франківськтеплокомуненерго» підозрюють у зловживанні монопольним становищем


Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України 25 квітня розпочало справу за ознаками вчинення ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як повідомили в АМКУ, за результатами розгляду заяви суб’єкта господарювання вони встановили, що ДМП «ІФТКЕ» відмовляє заявникам у видачі технічних умов на відключення будинків або квартир з причини наявної заборгованості за надані підприємством послуги з постачання теплової енергії, що не передбачено чинним законодавством України.

Крім того, ДМП «ІФТКЕ» додало до розрахунку вартості технічних умов на відключення від централізованої системи теплопостачання необґрунтовані витрати на виконання окремих робіт, що може свідчити про завищення вартості таких технічних умов.

"Такі дії ДМП «ІФТКЕ» містять ознаки порушення, передбаченого пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з постачання теплової енергії, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку. З огляду на це Відділення розпочало розгляд справи",- кажуть у пресслужбі АМКУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!