21 медик прикарпатської інфекційної лікарні перехворіли COVID-19 безсимптомно


Кілька медиків Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні перехворіли цією недугою безсимптомно.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив директор закладу Роман Остяк, пише Бліц-Інфо.

"Ми обстежили на антитіла 300 наших медичних працівників, і в 21 медика результати виявились позитивними. При цьому вони не хворіли й не мали жодної симптоматики коронавірусної інфекції. Є кілька припущень, як вони могли заразитись. Відповідно до відкритої інформації англійців, італійців, німців та іспанців, епідемія COVID-19 розпочалась швидше, ніж ми її зафіксували",- розповідає лікар.

За словами Остяка, перший випадок коронавірусу в лікувальному закладі виявили 13 березня, тоді як на території Європи такі випадки вже були відомі з листопада 2019 року. Не виключено, що працівники закладу, які їздили туди на відпочинок, могли перенести безсимптомно це захворювання, після чого у них виробились антитіла класу «G» і лише зараз ми їх виявили.

"Друга частина наших працівників, а таких є близько 15, – це ті, які захворіли й перебували на лікуванні. Ми виявили у них вірус у крові, що було підтверджено ПЛР-тестами. Ці медики одужали. За півтора місяці ми теж їх перевірили на наявність захисного імунітету до коронавірусу. На щастя, в усіх цих медиків є високі антитіла до COVID-19",- додав гендиректор.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!