Десятирічний прикарпатець зібрав на аукціоні майже 100 тисяч для побратимів полеглого батька


У суботу, 27 квітня, у Калуші відбувся благодійний аукціон на підтримку побратимів полеглого у війні бойового медика Мар’яна Русинкевича.

Так, під час аукціону вдалося зібрати майже 100 тисяч гривень. Про це повідомляють на facebook-сторінці Калуського міського голови Андрія Найди.

"Сьогодні відбувся благодійний аукціон пам'яті полеглого Героя Мар'яна Русинкевича. Ініціатива проведення заходу належить 10-річному синові Героя Матвію. Його підтримала мати Соломія Русинкевич і БФ «Волонтерський корпус Прикарпаття». На аукціон було виставлено 16 лотів, більшість із яких — картини авторства Матвія Русинкевича. Не зважаючи на юний вік, хлопчик володіє кількома техніками: малюнок олівцем, вугіллям, олійною фарбою, гравюра тощо. Крім того, на аукціон виставили картини, вишиті бісером, розписані тубуси, колекцію шевронів. На одному із тубусів зображено три постаті Героїв. Це — сам Мар'ян Русинкевич, і два Його побратими, з якими разом воював і загинув", - йдеться у повідомленні.

За виставлені на аукціоні лоти організаторам вдалося вторгувати 90 600 гривень. Також додатково організували збір грошей у скриньках та донати на банківський рахунок. Усі зібрані гроші підуть на два тепловізійних приціли для 79 батальйону територіальної оборони, де служив Мар'ян Русинкевич.

Мар’ян Русинкевич загинув 25 лютого в Запорізькій області.  Народився 12 серпня 1992, мешканець Калуша. До лав ЗСУ приєднався у вересні 2022. Служив бойовим медиком у 79 батальйоні 102 бригаді ТрО.

 

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!