Івано-Франківські відремонтовані дитсадки готові до початку навчального року


За тиждень дошкільні навчальні заклади Івано-Франківська, закриті на «літні канікули», мають знову відкрити двері для малят.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» заступник начальника управління освіти та науки Івано-Франківського міськвиконкому Олег Савка, за результатами останнього об’їзду, дошкільні заклади готові до початку нового навчального року на 96%.

«За той час, що садочки були закриті на профілактику ми встигли провести величезну кількість робіт. Зокрема, ремонт системи електропостачання провели у 7 закладах, поточний ремонт їдалень – в 15 закладах, часткові ремонти даху – в 6 садках, фасаду – в 4, приміщень їдалень (харчоблоків) – у 10 ДНЗ», - зауважує Олег Ярославович.

За словами пана Савки, також у івано-франківських дитсадках відремонтовано 10 спортивних залів, 16 групових приміщень, 1 музичний зал та 5 санвузлів.

«Крім того, практично у всіх закладах проведено роботи по заміні вікон та дверей. У 8 ДНЗ оновлено меблі, ще в 2-х придбано комп’ютерне обладнання. В дитсадках №27 та №10 проведено реконструкцію басейнів. Також  триває капремонт басейну в №18, який плануємо завершити до 1 жовтня», - каже освітянин.

Олег Савка зізнається, що загальну суму коштів, витрачених на ремонтні роботи ще не підраховували.

«Можу зазначити, що значну частину робіт було проведено із залученням спонсорських та депутатських коштів. Із міського бюджету управлінню освіти цьогоріч на ремонт шкіл та садочків було виділено 248 тисяч гривень. Звичайно, це не всі кошти, виділені містом. Значна частина для проведення ремонтних робіт у навчальних закладах надійшла до управління капітального будівництва. Зокрема, тільки на капітальний ремонт системи опалення та кухонного обладнання дитсадка №9 було виділено 100 тисяч гривень. Ще 50 – на капремонт опалення ДНЗ №15. По 40 тисяч місто дало на ті самі роботи у садках №20 та №27.  Ще 34 тисячі гривень пішло на придбання теплових лічильників», - пояснює Олег Ярославович.

Заступник начальника управління Олег Савка запевняє, що цього року всі заплановані роботи проведені вчасно і з 27 серпня стовідсотково всі міські садочки розпочнуть новий навчальний рік.