Хлопцям, які залишились там, треба відпочити: ветеран з Богородчанщини, який служить у ТЦК


Старший сержант Руслан з позивним "Мартин" після півторарічного періоду проведенного на фронті поповнив ряди одного з ТЦК Івано-Франківської області.

Чоловік розповідає, що 24 лютого в 7 ранку йшов на роботу і почув вибухи, вернувся додому і пішов на військкомат.

"Після військкомату потрапив у мотопіхотний батальйон 10 ОГШБ. Були в Бахмуті, Лисичанську. Нас кинули на підтримку нацвардії в Сіверськодонецьк. Ми виходили з міста своїми силами. Загинув комбат, ротний, побратими... Хтось згадував перед смертю родину, хтось побратимів, а хтось просто казав що хоче ще жити",- пригадує військовий.

Руслан був у зоні бойових дій 18 місяців. З них 15 місяців на Донеччині і Луганщині.

"Перше поранення було 28 серпня 2022 року, я став обмежено придатним, а друге - 6 серпня 2023 року. Хлопцям, які залишились там, треба відпочити, побачити родину. Адже є такі хлопці, що від початку вторгнення не були у відпустці. На початку війни ми всі були дружні, а зараз такого немає",- каже військовий. 

Більше у відео Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки.

 

 Це одна з сотень історій військовослужбовців ТЦК. Не «хабарники», не «ухилянти» і не «родичі генералів». Справжні герої, які отримали поранення, мають бойовий досвід і з об’єктивних причин не можуть продовжити подальшу службу на передовій. Проте продовжують служити Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!