Марцінків підтримує спорудження каплички на міському озері


Ввечері 26 березня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що підтримує спорудження каплички на міському озері.

Про це він повідомив у facebook.

"Українська Церква має бути! Ми християни, - більшість в цьому місті! В часи, коли наша церква УГКЦ, як і УАПЦ та інші церкви, переслідувалась десятиліттями, а священників знищували фізично - наша віра вистояла! На окупованій території українська церква заборонена, а священники УГКЦ з Бердянська перебувають в полоні! А що у Франківську? Франківськ став місцем, куди переїхало понад 40000 переселенців. Від роботи влади, церкви та інших інституцій залежить чи ми залишимося християнським та українським містом! Тому я повністю підтримую спорудження каплички на міському озері, де наша команда зробила його місцем відпочинку тисяч франківців і гостей міста. Церква буде з відкритою територією. Кожен зможе прийти: звернутись до Бога, помолитись за Україну, за наших Захисників! Ми повинні мати тверду віру у Перемогу, в Українську Церкву! Тепер від нас залежить яке це місто буде: Христа чи Диявола! Українське чи москомовне! І саме в цей час закликаю до максимальної підтримки роботи українських церков заради України! До слова. Дякую депутатам всіх трьох фракцій (Свободи, ЄС та Батьківщини) минулого і теперішнього скликання за підтримку цього рішення", - йдеться у дописі мера.

 

Нагадаємо, днями соцмережі обурило зведення будівельного паркану біля міського озера. Згідно з будівельним паспортом, там планується будівництво каплиці. Гранична висота будівлі — 16,5 метрів. Площа забудови становить майже 160 метрів квадратних. Багато франківців у соцмережах обурилися такому будівництву в рекреаційній зоні. Адже відпочинкових зон в місті і так мало, та ще й ті забудовують. Згодом в УГКЦ пояснили, що планують там звести богослужбову каплицю блаженного священномученика Симеона Лукача, яка буде одночасно дитсадком та центром для дозвілля дітей з особливими потребами.

Вже 24 березня іванофранківці зібрались на пікнік біля міського озера, щоб висловити думку громади, яка за збереження цієї зеленої зони. Під час акції люди збиратили підписи проти будівництва.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!