На фронті - 78 зіткнень, найбільше атак – на Бахмутському і Новопавлівському напрямках


Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень, українські військові відбили атаки російських сил на шістьох напрямках.

Про це повідомив у ранковому зведенні 12 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

За повідомленням, найбільше атак було на Бахмутському і Новопавлівському напрямках.

«На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 29 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Роздолівка, Кліщіївка, Верхньокам’янське й Іванівське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення… На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 26 разів намагався прорвати оборону наших військ», – йдеться в повідомленні.

Після захоплення Мар’їнки на захід від Донецька наприкінці минулого року армія Росії почала активно штурмувати Новомихайлівку, що лежить на кілька кілометрів на південь. Відтоді практично щодня Генштаб звітує про кілька десятків атак армії агресора там (командування називає це Новопавлівським напрямком), часто це – найгарячіша ділянка фронту за кількістю штурмів російських військ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!