На Косівщині відійшла у вічність звʼязкова УПА Наталія Сеньковська


Сьогодні, 15 квітня, на 99 році життя відійшла у вічність почесна жителька селища Кути - учасниця Української Повстанської Армії СЕНЬКОВСЬКА Наталія Петрівна.

В юності була зв’язковою (псевдо — Черемшина) УПА. Влітку 1946 року 21-річну дівчину було заарештовано за звинуваченням у членстві ОУН. Восени того ж року військовим трибуналом військ МВС Станіславської області була засуджена на 10 років позбавлення волі та 5 років пораження в правах із конфіскацією майна.

Наталію Петрівну було реабілітовано у 1992 році. Ув’язнена Наталія знаходилася в сталінських концтаборах на півночі міста Інта, в 1953 перевезена до спеціального поселення в місті Балхаш (Казахстан). Під час перебування в поселенні Наталія Петрівна познайомилася та одружилися з Сеньковським Ярославом Дмитровичем. В 1961 році переїхали в Караганду (Казахстан) на постійне проживання. Однак разом з чоловіком та дітьми прагнули повернутися на рідну землю.

"1984 року здійснилася заповітна мрія Сеньковських і сім’я переїхала в селище Кути, де Наталія Петрівна проживала до сьогоднішнього дня. З моменту проголошення незалежності України отримала чималу кількість державних нагород. Входила до громадської організації «Косівська районна управа братства вояків УПА». Наталія Петрівна пройшла нелегкий життєвий шлях, але в її серці завжди була Україна - вільна, незалежна, непоборна. Кутська селищна рада висловлює глибокі співчуття родині з приводу втрати найріднішої людини",- йдеться на сторінці Кутської селищної ради.

Панахида, відбудеться завтра, 16 квітня, о 19:00 Похорон - 17 квітня о 10:00

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!